ارکیده - Orchid
گل ارکیده نیز دارای ریشه یونانی بوده و تاریخچه آن به هوس، طمع و ثروت پرستی انسان برمی گردد. امروزه در حدود 25000 نوع ارکیده پرورش می یابد. گل ارکیده پیام آور عشق، زیبایی و خرد ورزی در جهان است. در چین این گل نشانگر خلوص و بی گناهی کودکان می باشد. ارکیده صورتی بیانگر عشق پاک و نوع بسیار مشهور آن کاتالیا (Cattalya) بیانگر جذابیت بی انتها بوده که بیشتر در روز مادر از آن در دسته های گل استفاده می شود
میخک سفید بیانگر عشق خالص و خوش شانسی و نوع سفید خط دار آن بیانگر این مطلب است که عشق را هرگز نمی توان تقسیم کرد و میخک بنفش نشانگر دمدمی مزاج بودن و تنوع پرستی می باشد.
گلایل - Gladious
نام گلایل از کلمه لاتین گلادیوس به معنی شمشیر گرفته شده زیرا برگهای این گل شبیه به شمشیر می باشد. در گذشته گل گلایل معرف گلادیاتورهای رم بود. گلایل به معنی به یاد کسی بودن است و به دریافت کننده خود شیفتگی و احساسات عمیق قلبی طرف مقابل را نشان می دهد.
زنبق - Lily
گل نرگس
نرگسها به دو روش تکثیر میشوند. 1- روش تکثیر غیر جنسی (تقسیم پیاز) که دقیقاً نتیجهاش گلی است مانند گل پیاز اصلی. 2- روش تکثیر جنسی (دانه) که نتیجهاش گلهایی خواهد بود جدید و متفاوت. دانهها در بخش تخمدان ایجاد میشوند این بخش متورم در پشت گلبرگهاست. پس از شکوفه کردن بخش تخمدان متورم میشود اما خالی از دانه است. گهگاه باد یا حشرات با آوردن گردههای جدید از گلهای دیگر میتوانند باعث گرده افشانی گل در طول مدت گلدهی آن شوند. وقتی این اتفاق روی داد در تخمدان یک یا تعداد کمی دانه ایجاد میشود. نرگسهای دورگه بهوسیله گرده افشانی گلها با تماس
دادن و مالیدن دانه گرده از یک گل به کلاله گل دیگر بوجود میآیند در نتیجه تخمدان میتواند تا 25 دانه را در خود ایجاد کند. که هر کدام از آنها یک گیاه کامل را بوجود خواهد آورد. اما برای گلدهی گیاهی که از دانه پرورش مییابد باید تا 5 سال صبر کرد. گلدار بودن نرگس از شش هفته تا شش ماه طول میکشد که این بستگی به جایی که شما زندگی میکنید و همچنین نوع گونهای که پرورش میدهید دارد. بعد از گلدهی اجازه دهید تا گیاه نرگس پیازش را برای سال بعد بازسازی کند. برگها تا آن هنگام سبز هستند. هنگامی که برگها زرد شدند شما میتوانید آنها را قطع کنید.
گل مریم
گونه های مهم تجاری:
- p. densiflora
- P. geminiflora
- p.pringlei
- .p. elongata
- P. ensifolia
- P. revoluta
- P. pygmaea
عوامل موثر برای نگهداری پیازمریم:
دمای مناسب برای نگهداری پیاز در انبار 5/4 درجه سانتیگراد می باشد. برای افزایش کیفیت پیازها بهتر است 8 هفته قبل از کاشت، آنها را در هوای آزاد قرار داد. گاهی هم به مدت 6 هفته پیازها را در دمای 30 درجه سانتیگراد نگهداری می کنند. چنانچه پیازها به مدت بیشتری در دمای 30 درجه سانتیگراد نگهداری شوند تعداد سنبله گل بیشتر می شود ولی کیفیت سنبله و تعداد پیازچه های تولیدی کم خواهد شد. تعداد پیازچه های تولیدی به زمان کاشت، عمق و فاصله کاشت و حاصلخیزی خاک بستگی دارد. به علاوه توانائی گلدهی پیازهای جانبی هم مهم است. برای بالا رفتن این توانائی باید تعداد پیازهای جانبی در هر پیاز مادری کم باشد. برای اینکار از هورمون های گیاهی استفاده می شود. کاربرد هورمونهائی مانند اسید جیبرلیک و کلرومکوآت ، رشد پیازهای جانبی را تحریک کرده و به این ترتیب اندازه آنها بزرگ می شود
نظرات شما عزیزان:
برچسبها: